Magyar Nemzeti Chat

A chat (cset) kifejezés nagyjából annyit jelent, hogy csevegés. Ez leginkább internet kapcsolaton át, online képzelhető el . Az online csevegés során kapcsolatba léphetsz barátokkal, ismerősökkel vagy akár teljesen idegen emberekkel is.

chat

Ezért azt mondhatjuk, az ismerkedésre is remek lehetőséget kínál. A csevegőoldalak használatával anélkül tudsz másokkal valós időben kommunnikálni, hogy egyáltalán ki kellene lépned a lakásból. Erre a fórum is alkalmas, csak ott tartós üzenetek vannak, amikre napok vagy hetek elteltével is lehet válaszolni. Ezen eszmecsere folyhat két ember közt, (privát chat) vagy többek részvételével, úgynevezett chat szobákban.

ChatChat néven indult el a Magyar Nemzeti Chat, melynek elődje a Demonic volt. Míg az első forráskód még egy a netről letöltött volt, mára egy saját fejlesztésű chatprogrammal rukkoltunk elő.

Segítség a chat használatához
A chat működése
A mobilfelület
Illemszabályok
Moderálás
Elérhetőségek

A chat működése

Belépéskor először az Előszobába kerülsz, itt bármelyik szoba nevére kattintva léphetsz be abba. Amelyikbe beléptél, annak neve balról a szobalistán jelenik meg, itt váltogathatsz a szobák és privátok közt. Jobbról látható a jelenleg online felhasználók listája. Itt a névre kattintva a felhasználó adatlapjára kerülsz. Itt tekintheted meg a falhasználó adatait, profilképét, vagy indíthatsz privát beszélgetést. Szobából vagy privátból kilépni mindig a szoba jobb felső sarkában elhelyezett sárga X jelre kattintva tudsz, ez magáról a chatről nem léptet ki, csak az aktuális csevegésből. A chatből való teljes kilépéshez használd a piros színű X gombot. A szobában a Napló feliratú gombbal tudod visszaolvasni a régebbi hozzászólásokat.

Segítség a Chat használatához

Amennyiben a használat során segítségre lenne szükséged, csak írd be bármely olyan szobában, hogy Sop segítség, amelyben Sopánka jelen van.

Bot Parancsok: segítség, napló, gurít (dobókocka játék), pontos idő, UTCidő, internetidő, dátum, nap, hét, hónap, időbélyeg, időjárás, mosoly, szeress, verzió. Ezeket minden esetben a bot megszólításával kell kezdened a következő formátumban: Sop segítség

chatchat

A mobilfelület

A két oldalsáv mobilfelületen a felső Szobák és Online gombokkal hozható elő és ugyanezekkel is tüntethető el.

Ha még további segítségre lenne szükséged, azt kérhetsz itt a Demonic Fórumon is.

Illemszabályok

A chatet minden 18. életévét betöltött személy szabadon használhatja. Nem kell ügyelnie a helyesírásra, mindenki chatelhet saját szokásai szerint. Mint mindenhol ahová belépsz, itt is illik köszönni. A csupa nagybetűs írás kiabálásként hat ezért másoknak kellemetlen lehet, kéretik mellőzni. A túl hosszú szövegek zavarhatnak másokat az olvasásban. Jelenleg 1000 a maximálisan egy üzenetben elküldhető karakterszám, csak indokolt esetben használd ki. A rövid, egy-két karakteres hozzászólások többszöri egymás után való elküldése azaz az úgynevezett flood (elárasztás) szintén nem ajánlott. Zavaró lehet továbbá ugyanannak a mondatnak a többszöri bemásolása, ezt se tedd! Mások megtévesztése, félrevezetése pl, meglévő nicknevekhez hasonlók regisztrálásával szintén nem helyes. Az itt leírtak pusztán iránymutatás, nem szabályzat és ezek megszegése nem von maga után moderálást.

Moderálás

Kérjük a durva, másokra nézve sértő megnyilvánulások mellőzését, a törvények betartását! A hatályos törvényekbe ütköző nickneveket, képeket, linkeket és hozzászólásokat az üzemeltető köteles eltávolítani. Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy ezen honlap üzemeltetőjének nem áll módjában a törvényeket bírálni, vagy felülírni. Személyes adatok beírása, név, lakcím, más felhasználók fotóinak az adatlapra történő feltöltése vagy belinkelése szintén nem megengedett. Ilyen tartalmak közzététele a felhasználó kitiltásával járhat.

Elérhetőségek

Facebook oldal