A magyar összefogás

Különösen így ünnepek táján, minden magyar ember szívét örömmel tölti el mikor látja a magyar összefogás mekkora erejű. Mint már arról beszámoltunk, rengeteg magyar ember rekedt Doverben, akik nem turistaként utaztak Angliába, hanem csak a mindennapi munkájuk végezték. Voltak akik élelem és ivóvíz nélkül rostokoltak 4-5 napot a kikötőben, a reptéren vagy épp az autópályákon. Voltak akiknek a napi szükséges gyógyszereik is kifogytak. Megsegítésükre Facebook csoportot is létrehoztak az angliai magyarok.

Ez a Karácsony más mint a többi

Mindenki megmozdult. Az Angliában régebb óta letelepedett magyarok közös összefogással segítették őket, voltak akik élelmiszerrel, gyógyszerrel és ivóvízzel, mások pedig francia és angol tolmácsolást ajánlottak fel, vagy épp utalással járultak a segélyakcióhoz.

magyar lány

Voltak akik kerítésen át próbáltak élelmiszert…

magyar összefogás
Fotó: Szeretlekmagyarország

…és ivóvizet juttatni a rászorulóknak.

ivóvíz
Fotó: Szeretlekmagyarország

A helybéliek

Természetesen a helyi angolok is ott voltak. Fiúk, lányok, családok segítettek. Voltak akik autóval, mások motoron érkeztek. Többen főztek is a kint rekedteknek. A Gurdwara nevű szikh gyülekezet közel 3500 adag meleg ételt készített szenteste azoknak a sofőröknek, akik Doverben, a lezárások miatt feltorlódott dugóban kénytelenek karácsonyozni – írja a Ladbible.

A helyzet jelenleg

Most a csatornán vihar tombol. Jelenleg 100 km/h széllökések uralkodnak. A hajóztatás leállt, többen a kikötőkben állnak, míg mások a vonatokra várnak. A felajánlásokat továbbra is köszönettel várják a fent említett Facebook csoportban. Legfrissebb információk szerint még most is több mint ezren vannak kint.

A magyar összefogás túlnyúlik a határokon

Európa szerte egyre többen ajánlják fel támogatásukat. A gépkocsivezetők Németországban megközelítőleg ötven kilométerenként vehetik igénybe magánszemély segítségét. De érkeznek felajánlások Írországból, Skóciából, Hollandiából, Belgiumból és Ausztriából is. Vannak akik élelmiszeren kívül fürdési vagy szálláslehetőséget is szívesen biztosítanak.

Hajrá magyarok!

Ny.F.