Budapest

Régmúlt idők...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

Budapest

• Idézés
  • Be kell jelentkezned ehhez a művelethez!

Hozzászólás Szerző: Samantha »

Budapest néhány
főbb nevezetessége madártávlatból - 2014.

Titusz
Nem: Férfi
x 38
Kapcsolat:

Re: Budapest

• Idézés

Hozzászólás Szerző: Titusz »

Nagyon érdekes ez a videó...És sok olyan dolgot lehet megtudni belőle Budapeströl, amiröl én eddig nemis hallottam...Neked amúgy melyik része tetszik legjobban a városnak, Szami? (Az Andrássy út és környéke? Vagy más körzetek?)
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: 2020. július 27. 12:14 Nagyon érdekes ez a videó...És sok olyan dolgot lehet megtudni belőle Budapeströl, amiröl én eddig nemis hallottam...Neked amúgy melyik része tetszik legjobban a városnak, Szami? (Az Andrássy út és környéke? Vagy más körzetek?)
Hát ez jó kérdés...sok részét szeretem. Legelőször is azt a részét, ahol gyerekként éltem, aztán szeretem a Mexikói úttól az Oktogonig a kisföldalatti vonalán, de a felszínen is, ott elsősorban a Városligetet.
Aztán szeretem még a Margitszigetet, a "régi" Keleti Pályaudvart, a Nyugati pályudvaron a Skála Metrót és az Örs vezér terét.
Végül de nem utolsósorban a Dagály strandot. Mondjuk azt kár, hogy elrontották néhány éve.
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

De azért a legfőbb kedvenc a kisföldalatti vonala fölötti tájék volt, ugye? Az első és az utolsó megálló közötti vidék? Jellemző az akkor már megint,hogy én meg pont ezen a vidéken jártam hajdanán a legkevesebbet...Az Andrássy úton pl.szerintem az egész pesti pályafutásom alatt csak egyszer sétáltam végig...Akkoris csak kíváncsiságbol...Ugyanis az én legfőbb kedvencem Pesten a Nagykörút volt...Éshát a legtöbbet ezen a vonalon sétáltam...Kezdve ugye a Petőfi hídtol, aztán át a Margit hídon, egészen a Moszkva térig...(Közben meg ha volt rá időm,letértem időnként a Margitszigetre is járni egyet...) A másik kedvenc területem pedig a vár volt, és a közvetlen környéke...Ma már kicsit furcsán hangzik a dolog, de a sok éves pesti tartózkodásom alatt mást nemis igen ismertem a városbol...(Esetleg még a Keleti környékét,meg a szentendrei HÉV vonalát,illetve az Örs környékét, a Parlament környékét,de aztán ennyi...) Szóval a külső részek jórészt teljesen ismeretlenek voltak a számomra mindigis...És a kisföldalatti vonala is...Nemtudom,hogy ez utóbbi terület,hogy maradt ki az érdeklődésemböl,de valahogy kimaradt...Max. a váci utcában voltam még úgy-ahogy ismerős,de azon túl már teljes volt a homály...Csak mostanában kellett ugye megtudnom azt,hogy pl.a Városliget környékén is mennyi érdekes látnivaló volt egykoron,vagy van akár ma is...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Na jó, ha így gondolunk bele, valóban "vicces", hogy milyen sokszor gyakorlatilag simán "kereszteztük" egymás útját.

A Kisföldalatti vonalán a Városliget (Széchenyi fürdő), illetve az Oktogon megálló volt a fő útvonal, ahol megfordultam.
Azért az Oktogon és a Nyugati közt sétáltam többször, ill a Margitszigeten is.
Elég sokat lófráltam gyalog a Keletitól, a Blaha Lujza térig, onnan villamosra szállva - ismét ugye "elkerülve egymást".
A Budai Várban cirka 3-4 alkalommal megfordultam évente...számomra az puszta történelem, tudod, nem az én világom. Vagy bátyámmal mentem "fegyvereket nézegetni", vagy osztálykirándulás keretében, hasonló indíttatásból. Szóval érted...

Azért, én még nem is külső részeket említettem. De a belvárosnak is csak töredékén jártál akkor.
Nem említetted a Deák teret, a Balaha Lujza tér környékét, Rákóczi út, Astoria, Corvin köz (Corvin negyed), Üllői út, "Dunapart"...s külső kerületeket még nem is érintettünk...hidak közül is csak a Margit-hidat említetted. Mi van a többivel? Vagy végigsétálni a Duna -parton...átsétálni a hidakon... Szóval messze-messze nem használtad ki szerintem a pesti lehetőségeket anno...a budaiakat meg pláne nem...Óbuda, Római, Hármashatár-hegy, János hegy, Széchenyi hegy...Móricz Zsigmond körtér, Feneketlen tó, Kelenföld...oh, hát csak kapkodok összevissza, s töredékét soroltam így is csak fel a városnak...23 kerület...ma már 10 híd a Duna felett (akkor még csak 8 volt).
Hogyhogy nem érdekelt minden, MINDEN ami csak látható? Olyan szép a fővárosunk. A múzeumok, a fürdők, az Állatkert, a Cirkusz, a Vidámpark...a sok hegy, Hűvösvölgy, Libegő, stb. stb...sorolhatnám.
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Engem mindig érdekel minden,mindenhol...Szóval LEGALÁBB EGYSZER jártam a belváros Róbert Károly körúton belüli tájékán mindenfelé annó...Meg a Budai oldal dunai szakasza mentén...Csak ettöl a vonaltol kijebb nem jártam nagyon...Max.még Rákoscsabát ismertem nagyjábol,de azt is csak azért,mert gimis koromban ott voltam építőtáborban...Szóval egyszer-kétszer jártam még a Városligetben is, emlékszem onnan a tóra meg a hattyúkra is, csak ugye a KEDVENC tájékaim nem ezek a területek voltak...Hanem a Nagykörút vonala menti területek,Pesten és Budán...Amúgy ne aggódj, szerintem összefutottunk annó hol itt-hol ott rengetegszer, valszeg jóval többször is mint amire emlékszünk,dehát ha egyszer sehol sem mertél megszólítani, akkor nemis csoda az, ha seholse tudtunk összejönni...Dehát ez van akkor...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Viszont azt a mai napig sem tudom pontosan, hogy hol is van pl.az Astoria szálló...Lehet,hogy járkáltam annó a környékén,de konkrétan nem ismertem fel magát a szállót...Vagy pl.a hírhedett "Andrássy út 60"- at sem tudom pontosan,hogy hol lehet...Pedig biztos elsétáltam annó mellette egyszer-kétszer...A libegőt sem tudom a mai napig se,hogy pontosan hol is van...Szóval sok pesti-budai érdekesség mellett mentem el annó úgy,hogy nem ismertem fel, aztánmeg csak pl.a fenti videóbol értesültem a létezéséröl...Hiába na...Én még Pesten élve is mindig vidéki maradtam, vitán felül...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Az Astoria szálló az Astoriánál van. :D

Viccet félretéve valóban megközelíthető pl a 2-s (piros) metróval, a Blaha Lujza tér és Deák tér között van az Astoria megálló.
A Kossuth Lajos utca és a Kiskörút (Múzeum körút) kereszteződésében található, a Kossuth Lajos utca a Rákóczi út folytatása a Duna felé. Így talán jobban be tudod tájolni...
Tudom, hogy híres-neves szállodánk, de szerintem elveszik ott a többi ház között. És tudod, hogy én nem vagyok oda a rongyrázásért, így a neves szállodák sem tudnak lázba hozni, én magam semmi extrát nem látok benne. Legalábbis kivülről nem. Belülről meg nem érdekel.
Szóval, lehet, hogy jártál arra, de ha igen, akkor úgy gondolom azért nem tűnt fel neked sem, mert nem lóg ki a többi ház közül.

De azért hoztam neked egy videót róla:

Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Az Andrássy út 60. a Kisföldalatti Vörösmarty utcai megállójához (nem Vörösmarty tér, mert az a Deák tér utáni végállomás - sokan keverik) van közel. Vagyis az Oktogontól nincs messze, onnan majd egy megálló a Hősök tere felé.
Ha a körúton mész a Nyugatitól a Blaha Lujza tér felé, akkor még a Nyugatihoz közelebb lévő úttesten kell átmenni az Oktogonon balra, vagyis a Vörösmarty utca felé.
(Gondolom a Bábszínházat sem tudod hol van, hogy onnan tájolnád be...midenesetre az az Andrássy út túloldalán van...átlósan "szemben" a Terror Házával.)
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

A Libegő Zugligetet köti össze a János-heggyel egyenesen. A túristaút ezt nyilván kerülővel teszi meg, - tehát nem csak a Libegővel közelíthető meg, - lehet arrafelé természetesen "rendesen gyalog" is kirándulni, az csak egy plusz érdekes közlekedési eszköz a környéken. ( Nem tudom ismerős-e valamennyire a hely, de ha nem, a mellékelt linkben mindent megtalálsz róla, térkép is van.)
Én magam egyszer utaztam rajta, de alig vártam hogy véget érjen, főleg akkor fagyott meg bennem a vér, amikor megállt középen. Pedig amúgy nincs tériszonyom.
De ahogy azok a "kocsik" kicsit imbolyognak, meg hallani, hogy nyikorognak azok a csigák, meg a kötelek, amelyekkel húzzák...alig vártam, hogy kiszállhassak végre, egyáltalán nem tudtam ellazulni és élvezni a táj szépségeit.
Ráadásul meg sem áll a fel és leszállóhelyen, úgy kell be és kiszállni, hogy mozog közben.

Nagyon szép egyébként, ha megnézed a videókat, főleg a második nagyon hangulatos, szóval aki nem fél fent, mint én, az tényleg csodálatos élményben részesül...az elsőt inkabb azért raktam fel, mert ott látszik a "rémisztő"
beszállás is.

https://normafapark.hu/latnivalok/libego

Válasz küldése