Hangyák

Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

Re: Hangyák

• Idézés
  • Be kell jelentkezned ehhez a művelethez!

Hozzászólás Szerző: Samantha »

Titusz, nézd mit találtam! Ismered ezt az oldalt?
Mit szólsz hozzá?

https://www.hangyamania.hu/2017/12/kolo ... a.html?m=1

Titusz
Nem: Férfi
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Hozzászólás Szerző: Titusz »

Én nem kedvelem az ilyesmi természetellenes terráriumokat, és gondolom a hangyák se...Neked, hogy tetszett a cikkben említett átlátszó, föld nélküli terrárium?
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Szerintem nem szeretik a hangyák...

Miért az aranyhalak szeretnek egy lakásban egy akváriumban úszkálni? Vagy egy nyúl egy ketrecben, vagy egy papagáj a kalitkában?

Soroljam még?

Az állatkertben a rovarházban is terráriumokban vannak a rovarok, de ott "föld alatt", s világítás is alig van. Nyilván az sem az igazi, próbálnak az eredetihez hasonló körülményeket biztosítani az állatok számára.
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Igen...Szerintem is az az alap minden állattartó számára,hogy az állata a lehetőségek határáig a természetes környezetéhez hasonlító terráriumban éljen...Minden más megoldás ÁLLATKÍNZÁSNAK SZÁMÍT! Ezért is vetem meg én az olyan hülyéket is mindig, akik pl. a hangyáikat átlátszó akváriumokban tartják, föld nélkül...Én sohase csinálok azért ilyet...Bár időnként nekem is voltak már hangyáim pl.befőttesüvegekben, vagy valami hasonlóan átlátszó tartályban, akváriumban, de SOHASE FÖLD NÉLKÜL...És arra is ügyeltem mindig, hogy nagy testű, nagy mozgásigényű hangyákat ne tartsak terráriumban...A borostyánsárga hangyák voltak a maximumméretű hangyáim, amiket szobában tartottam bármikoris...Az ezektöl nagyobb hangyákat csak az udvaron tanulmányoztam mindigis...A természetes környezetükben...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

A cikk több, mint 10 éves, nem tudom, azóta mi a helyzet.

https://www.google.com/amp/s/infostart. ... 366953/amp
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Ha majd valamikor véget ér ez az aljas-hazug-mocskos-ganaj koronavírusbaromkodás, és ennek okán eljutok majd valamikor Pestre a jövőben, akkor majd megpróbálok elnézni az állatkertbe is, hogy láthassam majd akkor ezeket a cikkben említett levélvágó hangyákat, ha még megvannak...A rovarház az amúgyis nagy kedvencem volt ott már gyerekkoromban is...(A legjobban a fehér színű termeszek tetszettek nekem onnan a régi időkböl...Meg a hatalmas botsáskák...)Te mikor jártál legutóbb az állatkertben? És mi tetszett neked ott a legjobban? Én a rovarházban meg a botanikus kertben töltöttem mindig a legtöbb időt annó...Viszont a majomházat azt mindig kerültem...Mivel úgy voltam a dologgal, hogy majomháznak pont elég a Dunaparti, hatalmas,kupolás majomház is, tán majd még az állatkertben is majomházat fogok majd nézegetni...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Amúgy te,hogy viseled a hangyák nélküli téli időszakot,Szami? Nem hiányoznak neked ezek az okos, szorgalmas kis állatkák? Nekem már minden bajom van ettöl a téli, hangyamentes időszaktol...Többet nemis fogok olyat csinálni, hogy nem lesz télire benti hangyaterráriumom...Jövőre mindenképpen be fogok állítani újra egy ilyen terráriumot, még azon az áron is, hogy elrakok majd könyveket egy-két kisasztalrol...Persze a hangyák a téli időszakban még a meleg szobában sem olyan aktívak mint nyáron, de azért időnként még ilyenkor is kivonulnak kisebb-nagyobb csoportokban az etetőkhöz-itatókhoz, sőt, néha még csatázni is szoktak...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Amúgy ha valakinek kevés hely áll rendelkezésére, akkor vizestálca nélkül is meg lehet akadályozni azt, hogy a hangyák kiszökjenek a terráriumbol...Ez esetben azt kell csinálni,hogy a terrárium oldalát hézagmentesen körbe kell keríteni légypapirral...Ilyen légypapírt nyaranta lehet kapni a boltokban...Ez a légypapírozás is jó kiszökésgátló módszer, csak ügyelni kell arra,hogy mindig tiszta legyen,és ne ragadjanak bele nagyon legyek vagy más repülő rovarok nagyobb számban, mert akkor azok a bitang hangyák képesek a légypapírra ragadt rovarok hátán is kimászni a terráriumbol...És ugye az enyv ragadóképességét is figyelni kell rendszeresen, mert ha nagyon belepi a por a légypapírt, akkor a már nem kellően ragadó légypapírgyűrűn is képesek keresztülmászni a hangyáink..De ha rendszeresen figyeljük a légypapírt, akkor ez is tökéletesen megfelelő módszer kiszökésgátlónak...Mivel ugye kevesebb helyet foglal el így a terrárium,mint vízbe állítva...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Nem szoktam ilyenkor hiányolni a hangyákat. Tudom, hogy jól vannak természetes környezetükben, most ott, ahol vannak, tavasszal majd újra találkozom velük.
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Na...Hát akkor itt van a nagy nap számomra, ugyanis ma délután megláttam végre az első idei hangyákat...A dolog úgy történt, hogy lomolgattam magamnak az udvaron, aztán amikor egy téglát felemeltem,hogy arrébb tegyem, nagy örömmel vettem észre, hogy alatta csakúgy hemzsegtek a fekete színű réti hangyák...Azért egy fél év hangyanélküli lét után egész jó hangulatom támadt egyböl...Számomra az ilyen napok pont olyanok, mint pl. a madárkedvelők számára az olyan napok, amikor meglátják visszatérni az első költöző madarakat, pl. a fecskéket...Szóval vártam már nagyon ezt a napot...Viszont gyepi meg maggyűjtőhangyákat még nem láttam az idén, de gondolom 2-3 nap múlva már azok is elő fognak majd újra jönni...Majd figyeld Szami azt a helyet, ahol tavaly a fekete óriáshangyákat láttad...Hogy mikor fognak azok is előjönni...
Válasz küldése