Kerékpárral Magyarországon...

Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

Re: Kerékpárral Magyarországon...

• Idézés
  • Be kell jelentkezned ehhez a művelethez!

Hozzászólás Szerző: Samantha »

Titusz írta: 2022. október 20. 15:17 https://telex.hu/belfold/2022/10/18/ors ... l-kerekpar Nade nézzünk akkor egy újabb cikket is a hazai bringázási szokásokrol...Hát...Sose gondoltam volna azt,hogy az ország délkeleti részén lakik a legtöbb értelmes ember e téren, és Pesten meg a Dunántúlon a legtöbb ökör...
Nem hinném hogy CSAK "értelmesség" kérdése lenne a bringázás szokása "Pesten".

Ez megint a te értelmezésed.

Arról, hogy "félelem", hallottál már?
Több ismerősöm pl. amiatt nem bringázik a fővarosban...Budán sem...
A cikk is említi amúgy...

Egyébként meg, hogy - ennek ellenére - javítsam a budapesti statisztikát:
Munkahelyemen a létszám 23 fő.
Ebből 4 fő napi szinten bringával jár dolgozni a fővároson belül. A legközelebb lévő is min. 30 percre (bringával).
Mind a 4 nő, ebből 2 középfokú, 2 felsőfokú végzettségű, életkor 25-60 között.

Titusz
Nem: Férfi
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Hozzászólás Szerző: Titusz »

Gratula akkor ennek a 4 bringás hölgynek...Arra emlékszem, hogy régebben már emlegetted néhányszor, hogy te is félsz a bringán...Még olyankor is, amikor biztonságos kerékpárúton tekersz...Mitöl félsz bringázás közben? Attol,hogy felborulsz? Vagy,hogy egyszer nem fogol tudni bevenni egy kanyart? Vagy úgy érzed, nem tudol sehogyse ura lenni teljesen a járműnek? Ismerek egy hölgyet, aki azért nem tud bringázni, mert egyensúlyzavarai vannak...Nálad is valami ilyesmi a probléma?
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Én a figyelmetlen és vagy aggresszív autósoktól/motorosoktól félek...akik azt hiszik, csak övék az úttest, és nincsenek tekintettel a náluk "gyengébbekre".

Ez a 4 kolléganőm is mesél néha dolgokat, pl. elsőbbség meg nem adásról...

Pl. a "biztonságos kerékpárúton" egy erdős-fás kanyargós, nehezen belátható részen, patak, kis híd, korlát - ahol a kerékpárút is épp keskenyebb volt az útviszonyok miatt - száguldozott velem szemben egy motoros...akkor lett elegem az egész bringázásból úgy, ahogy van...igen, akkor úgy éreztem, nem tudok ura lenni alapból annak a helyzetnek, hogy én egy gyenge/könnyen sebezhető valaki vagyok bringával.
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Igen...Van nekem is ilyen félős ismerősöm...Szintén egy nő...Az aztán olyan tökélyre fejlesztette a félést, hogy az csak na...És ez okbol szó szerint alkalmatlan a bringázásra közúton...Képzeld...Az a szokása, hogy ahányszor csak szembejön vele a túlsó sávban(!!!) valami autó, annyiszor ugrik le a bringárol, és annyiszor várja meg azt az útrol lehúzódva, hogy "biztonságos távolságba" kerüljön tőle úgymond az autó...Hát...ÍGY tényleg nincs értelme annak, hogy bármikoris bringára üljön...De ez még mind semmi! Mivel szeret szoknyákban-harisnyákban járni, ez is nagyban akadályozza a bringás létét, ugyanis ez okbol meg a járdákon-kerékpárutakon nem szeret bringázni...Mivel ilyenkor meg az a nagy félelme, hogy a szembejövő gyalogosok vagy bringások "belátnak" úgymond! Úgyhogy ilyen dolgokra mit lehet már mondani? Belátom, hogy igazad van abban,hogy ha valaki már alapbol félős-aggódó természetű, akkor a bringa az valóban nem neki való közlekedési eszköz...És az ilyen illetőt ezért el se lehet marasztalni...Amúgy a több évtizedes bringás létem alatt én még sohasem láttam kerékpárúton motorost vágtatni...Azoknak ugyanis nem ideális a kerékpárút, mivel nekik az túl szűk és girbegurba azért...(Nemtudom hogy milyen gyagyás motorost fogtál ki akkor ilyen helyen bringázva, de hogy az az alak nemigen lehetett teljesen épelméjű, abban én egészen biztos vagyok...)
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

https://www.autoszektor.hu/hu/content/i ... k-magyarok És akkor itt van egy másik cikk is a hazai bringázási szokásokrol...Sok elgondolkodtató dolgot lehet olvasni ebben a cikkben is...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: 2022. október 23. 11:52 Igen...Van nekem is ilyen félős ismerősöm...Szintén egy nő...Az aztán olyan tökélyre fejlesztette a félést, hogy az csak na...És ez okbol szó szerint alkalmatlan a bringázásra közúton...Képzeld...Az a szokása, hogy ahányszor csak szembejön vele a túlsó sávban(!!!) valami autó, annyiszor ugrik le a bringárol, és annyiszor várja meg azt az útrol lehúzódva, hogy "biztonságos távolságba" kerüljön tőle úgymond az autó...Hát...ÍGY tényleg nincs értelme annak, hogy bármikoris bringára üljön...De ez még mind semmi! Mivel szeret szoknyákban-harisnyákban járni, ez is nagyban akadályozza a bringás létét, ugyanis ez okbol meg a járdákon-kerékpárutakon nem szeret bringázni...Mivel ilyenkor meg az a nagy félelme, hogy a szembejövő gyalogosok vagy bringások "belátnak" úgymond! Úgyhogy ilyen dolgokra mit lehet már mondani? Belátom, hogy igazad van abban,hogy ha valaki már alapbol félős-aggódó természetű, akkor a bringa az valóban nem neki való közlekedési eszköz...És az ilyen illetőt ezért el se lehet marasztalni...Amúgy a több évtizedes bringás létem alatt én még sohasem láttam kerékpárúton motorost vágtatni...Azoknak ugyanis nem ideális a kerékpárút, mivel nekik az túl szűk és girbegurba azért...(Nemtudom hogy milyen gyagyás motorost fogtál ki akkor ilyen helyen bringázva, de hogy az az alak nemigen lehetett teljesen épelméjű, abban én egészen biztos vagyok...)

Pedig én kerékpároztam ám a Mátrában Mátrafüredtől Mátraházára is a szerpentin úton felfelé is, meg a Dunakanyarban főúton is...meg Pesten is, külső kerületekben, úttesten, kerékparúton, ahol kellett...úgy, hogy kerülgettek mindenhol az autók, nem zavart...de amint egyre több rossz élményem lett, egyre inkább elment tőle a kedvem.
Mondjuk egyedül sosem mentem, ketten-hárman bringáztunk.
Alapból "hiba" lehetett, hogy én csak 22-23 évesen tanultam meg bringázni, sosem tudtam lazán venni, mint az, aki gyerekként tanulja meg. (A gyerekek még sokmindentől nem félnek, mert nincs veszélyérzetük...)

A végső csepp pedig pont az az őrült motoros volt. Utána ott szó szerint sírógörcsöt kaptam, csak nagy nehezen nyugodtam le, majd nyomban indítvanyoztam, hogy induljunk haza, de végig kerülgetett a sírás visszafelé. Akkor kijelentettem, hogy "soha többé nem ülök bringára"...ennek úgy kb. 7-8 éve.
Utána még egy párszor próbáltam erőszakot tenni magamon: bringáztam Pesten lakótelepi parkokban, kerékpárúton, illetve még egyszer-kétszer "forgalommentes", erdei utakon, de aztán már ott is féltem, alapból, ha bringára kellett ülnöm. Már csak ha rágondoltam, hogy nekem bicikliznem KELL, félni kezdtem.
Mondtam a férjemnek, meg a lányomnak, ne szenvedjenek velem/miattam, inkább menjenek ők kettesben, nélkülem, mindannyian jobban járunk.
Szóval, igen, feladtam.
Nem szokásom feladni dolgokat, de ezt feladtam.
Cirka 3 éve ültem utoljára bringán, nem létszükséglet. Jobban bízom a lábaimban, ha szilárd talajt fognak...

Lányom "örökölte" a bringámat, - addigra úgyis "kinőtte" az addigi sajátját, s úgyis mindig odavolt érte, hogy az enyém jobb, mint az övé...🙂
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Nálam viszont a bringa meg a bringázás pont olyan élettani szükséglet, mint a korhelynek a kocsma meg az ivás, vagy az extrovertáltnak a társaság, meg a rendszeres locsogás...Úgyhogy nekem a bringám volt mindigis a legfőbb közlekedési eszközöm...(Kivéve persze a néhány éves pesti korszakomat annó...) És számomra minden táv egyremegy, a 200 méteres útvonal is, meg a 100 km-es is...Csak az a lényeg,hogy bringán ülhessek...Viszont a silány, "fogyasztói minőségű" kerékpáralkatrészektöl meg tudok veszni mindig...Főleg ugye a mai gumibelsőktöl...Nem győzöm állandóan fújni,ragasztani,meg venni őket! Emiatt mostanában már énis kezdek lassan félni a hosszabb bringautaktol, mert gyakran előfordul az, hogy a lakóhelyemtöl 10-20-50 km-re enged le egyszercsak valamelyik kerék bármi előjel nélkül, aztán vagy kezdhetek neki az út szélén kicserélni a belsőt, vagy tolhatom hazáig a járművet...Régebben csináltam olyat is, hogy a leengedett keréken bringáztam hazáig, de aztán erröl idővel leszoktam, mert ez esetben mire hazaértem, mind a belső,mind a külső teljesen szétrongyolódott, úgyhogy már lehetett is egyböl kidobni mindkettőt...(Hiába na...Kellett ennek az országnak 1990-töl ugye ez a "csodás" fogyasztói társadalom, hát...Akkor csak élvezzük a kerékpárbelsők terén is, mint ahogy annyi de annyi más téren is!!!!)
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Mivel itt van végre jól láthatóan a tavasz és a meleg idő, hát tegnap rendbetettem egy kicsit a 28-as országúti bringámat, hogy nyugodtan kezdhessem majd az idei bringásszezont...Lemostam jó alaposan a gépet, aztán beolajoztam és bezsíroztam a mozgó alkatrészeket, átnéztem a küllő és csavarbeállításokat, fékeket...A 26-os terepbringámra is ráfért volna mondjuk egy kis karbantartás, de az mostanra sajnos annyira leamortizálódott, hogy az már csak az ócskavastelepre való...Végülis már vagy 25 éve megvan, és mostanra már bizony tiszta rozsda és kopás mindenütt...Szóval a 26-oson nemigen fogok már menni sehova, de szerencsére az országúti bringám a mostani tavaszi karbantartás után már ismét újszerűen csillog, és remekül is gurul!!! Pedig az is lassan tíz éves lesz már...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

https://24.hu/belfold/2023/04/17/nemzet ... elkeszult/ Az ezen cikkben leírt dolgok jól hangzanak vitán felül, de kérdés,hogy mi fog megvalósulni belőle...Reméljük,hogy minnél többminden...Ez a Révész Máriusz is kezd ezek után egyre szimpatikusabb lenni nekem, akárcsak a Vitézy Dávid, vagy a Lázár Jani...(Ugyanis ILYEN politikusok kellenek ebbe az országba mint ezen illetők, akik OLYAN KONKRÉT ÜGYEKET(!!!) VÁLLALNAK FEL, MEG KÉPVISELNEK, amik előreviszik az országot, és nem semmirevaló ZÁSZLÓLENGETÉSBEN, TRIANONOZÁSBAN, HOLOKAUSZTOZÁSBAN, "ROMÁZÁSBAN", B.ZISKODÁSBAN (Lásd pl. Karácsony...) merül ki az ÖSSZES TEHETSÉGÜK!!!!!!!! Már éppen ideje van ugyanis egy, az országot FELNŐTTKÉNT KEZELŐ ÉS IRÁNYÍTÓ POLITIKUSGENERÁCIÓNAK!!! Már éppen ideje van!!! Az Orbán meg Gyurcsány, Toroczkai, MZP stb,stb féle senkiházi demagóg farkak meg eltünhetnének ugye a bús picsába végre 33 év MINŐSÍTETT HAZAÁRULÁSA, AZ AGYAK ÉS AZ ORSZÁG ELKÉPESZTŐEN HOZZÁNEMÉRTŐ, POKOLBÉLI ALJASSÁGÚ ROMBOLÁSA UTÁN!!!!)
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

https://24.hu/belfold/2023/04/22/i-bike ... o-lanchid/ Hű de megörültem ennek a cikknek, amikor megláttam nemrég...NAGY-NAGY GRATULA A RÉSZTVEVŐKNEK!!! Ó...Bárcsak énis a felvonulók között lehettem volna! 15 ezer,(!!) szintén nagy bringarajongó között!!! Aztazeget!!! De jó lett volna...
Válasz küldése