Kerékpárral Magyarországon...
Kerékpárral Magyarországon...
Mivel ugye én nagy kerékpár rajongó vagyok, és aktív bringás is, aki ugye mindenhova bringával jár egy kb.70 km-es sugaru körön belül,hát,gondoltam akkor,hogy nyitok egy bringástopikot is,ahova majd a kerékpározással kapcsolatos tapasztalataimat fogom majd leírni...
Re: Kerékpárral Magyarországon...
Hoztam neked hozzá néhány - szerintem - ideillő képet:

Nagyon hangulatosak a képek,különösen az, amelyiken az a sárga miniszoknyás hölgyemény látható...Az a kép már majdnem 18+ kategória...(Vagy az is...) Amúgy az első képen szereplő speciális terepkerékpárrol mi a véleményed? Ezelőtt vagy 20 évvel hű de nyomták mindenütt azt a modellt...Tele volt velük minden kerékpárbolt...De nekem valahogy sose volt szimpatikus ez a kialakítás...Mert borzalmasan taszított az a megoldás, hogy a nyereg gyakorlatilag a levegőben lóg,és nincs szilárdan a vázhoz rögzítve...Nem tudom,hogy ki találta ki ezt a kialakítást,de hogy az az illető aligha lehetett 100-as, az egészen biztos...Hát,hogy lehet már egy ennyire BALESETVESZÉLYES konstrukciót kialakítani? Hogy a nyereg gyakorlatilag kitámasztás nélkül lóg a levegőben? Annak idején az egyik utcánkbeli gyereknek volt egy ilyen bringája...Aztán egyszercsak megtörtént vele az, ami előbb-utóbb várható volt...A nyereg bringázás közben letört a gyerek alatt a vázrol...Egy reccsenés, aztán annyi is volt a bringának egyböl...Még jó,hogy nem történt az eset miatt valami nagyobb karambol...Emlékszem,még hetek múlva is az egész utca összes gyereke ezen a srácon kacagott...Meg mutogatott mindenki ujjal rá, hogy: "Ez volt az a gyerek,aki alatt összetört a bringa"...
Amúgy én még sose használtam speciális kerékpárostérképet semmilyen útvonalra sem...Van itthon már vagy 30 éve egy közönséges autósatlaszom, amiben könyvszerűen vannak egymás mellett az adott terület autóstérképei...Éshát ez az autósatlasz tökéletesen ideális nekem mindig a bringázáshoz is...Ha ismeretlen terepre készülök, akkor csak egy papírlapra átmásolom az útvonaltervet, aztán csak ezt a papírlapot viszem mindig magammal...
-
- Nem: Férfi
- x 69
- x 18
- Kapcsolat:
Te női seggeket hoztál. 

Tudod, hogy én nemigen vagyok oda a bringákért. Őszintén annyira nem is figyeltem ennek a kialakítását, de most mar látom. Hát elég érdekes megoldás. Nyilván újítani akartak, hogy formásabb legyen...biztosan sok pénzt kapott érte a feltalálója. Kiváncsi lennék, hány olyan "károsult" van még, mint a srác az utcátokban.Titusz írta: ↑2020. július 22. 12:09 Nagyon hangulatosak a képek,különösen az, amelyiken az a sárga miniszoknyás hölgyemény látható...Az a kép már majdnem 18+ kategória...(Vagy az is...) Amúgy az első képen szereplő speciális terepkerékpárrol mi a véleményed? Ezelőtt vagy 20 évvel hű de nyomták mindenütt azt a modellt...Tele volt velük minden kerékpárbolt...De nekem valahogy sose volt szimpatikus ez a kialakítás...Mert borzalmasan taszított az a megoldás, hogy a nyereg gyakorlatilag a levegőben lóg,és nincs szilárdan a vázhoz rögzítve...Nem tudom,hogy ki találta ki ezt a kialakítást,de hogy az az illető aligha lehetett 100-as, az egészen biztos...Hát,hogy lehet már egy ennyire BALESETVESZÉLYES konstrukciót kialakítani? Hogy a nyereg gyakorlatilag kitámasztás nélkül lóg a levegőben? Annak idején az egyik utcánkbeli gyereknek volt egy ilyen bringája...Aztán egyszercsak megtörtént vele az, ami előbb-utóbb várható volt...A nyereg bringázás közben letört a gyerek alatt a vázrol...Egy reccsenés, aztán annyi is volt a bringának egyböl...Még jó,hogy nem történt az eset miatt valami nagyobb karambol...Emlékszem,még hetek múlva is az egész utca összes gyereke ezen a srácon kacagott...Meg mutogatott mindenki ujjal rá, hogy: "Ez volt az a gyerek,aki alatt összetört a bringa"...
Mondjuk vannak ezek a "fekvő" kerékpárok.
Én meg azokon csodálkoztam.
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
Ismerd meg a rekumbens, más néven fekvőkerékpárokat!
https://www.welovecycling.com/hu/orszag ... ekparokat/
Mondjuk én ezeket nem kerékpárnak nevezném. Oké, persze, két kereke van.
De ha testedzés szempontjából nézem, azért nem hasonlítanám össze a ma már hagyományosnak nevezett kerékpárral. Aztán lehet, hogy csak én gondolom úgy, hogy fekve könnyebb hajtani. Meg azért megnézném mondjuk a budapesti forgalomban. Simán ott fulladna meg a benzingőzben a Rákóczi úton, aki egy ilyennel ott végigtekerne... használható egy ilyen a KRESZ szerint egyébként kerékpárnak?
Ismerd meg a rekumbens, más néven fekvőkerékpárokat!
https://www.welovecycling.com/hu/orszag ... ekparokat/
Mondjuk én ezeket nem kerékpárnak nevezném. Oké, persze, két kereke van.
De ha testedzés szempontjából nézem, azért nem hasonlítanám össze a ma már hagyományosnak nevezett kerékpárral. Aztán lehet, hogy csak én gondolom úgy, hogy fekve könnyebb hajtani. Meg azért megnézném mondjuk a budapesti forgalomban. Simán ott fulladna meg a benzingőzben a Rákóczi úton, aki egy ilyennel ott végigtekerne... használható egy ilyen a KRESZ szerint egyébként kerékpárnak?
Szerintem a fekvőkerékpár is kerékpár a szó klasszikus értelmében,csak speciális kerékpár...Mondjuk éppen vannak előnyei is...Elsősorban az,hogy a LÉGELLENÁLLÁSI ÉRTÉKE sokkal jobb,mint a rendes bringának...Azaz könnyebben lehet hajtani meg gyorsabban,mint a rendes bringát...De persze vannak hátrányai is...Pl.a rendkívül instabil mozgás...Mondjuk én a szarvkormányos versenybringákat is utálom mint a fene,pont ugyanezen okbol,de ezek a fekvőbringák valszeg még azokon is túltesznek instabilitás terén...Mondjuk én még nem tekertem ilyen fekvő bringán sose,de nemis akarok...Mivel elég csak ránézni a konstrukcióra...És semmi kedvem az árokban kikötni vele,ha történetesen elkap az úton mondjuk egy kósza oldalszél...Vagy ha belefutok vele egy akárcsak enyhe kátyúba is...