Kerékpárral Magyarországon...

Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

Re: Kerékpárral Magyarországon...

• Idézés
  • Be kell jelentkezned ehhez a művelethez!

Hozzászólás Szerző: Samantha »

Igen, hallottam már
Nekem sem kéne.

Mondjuk egy e-kerékpárral nem motorozol, mert pedálozol, csak épp rásegíthetsz vele.

Azzal nem értek egyet, hogy "környezetbarát", max csak a mihez képest? Mondjuk egy autóhoz képest, na de egy kerékpárhoz képest nem az...

De aki eddig autóval járt, az nem valószínű, hogy át fog szokni az e-bringára.

Azért akit érdekel, egy kis tájékoztató:

https://hu.3scalesolutions.net/1698-ele ... advantages

https://neuzer.hu/neuzer-pedelec-kerekp ... sztas.html

Titusz
Nem: Férfi
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Hozzászólás Szerző: Titusz »

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/ker ... 52948.html Igen...A mai világ "lova" a kerékpár...És jó dolog látni azt, hogy ezt a tényt egyre többen ismerik fel! Pesten is egyre több a bringás, ugye Szami? Te hogy látod ezt a dolgot? (Ezelőtt 30 évvel én egész 1992-ben csak EGYETLEN BRINGÁST LÁTTAM PESTEN! Egyetlen egyet...Előtte meg évekig egyetlen egyet sem...)Azt is a Lánchídon kerekezve a sok kocsi között! Nagy merészség volt még akkoriban ez a tett!!! Főleg a Lánchídon! Szóval minden elismerésem így ismeretlenül is ennek a bátor illetőnek! Az első pesti "fecskének"! )
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Nade hadd írjak magamrol is akkor egy kis pozitívumot! Én olyan különleges figura voltam gyerekként, hogy már 3 évesen(!!) kétkerekű(!) kisbiciklin róttam a falunk poros utcáit! Igaz, jórészt csak lovaskocsik között, mert azért ilyen mai forgalmi viszonyok között anyámék az udvarrol nem engedtek volna ki soha! Nemhogy kisbiciklivel, de még gyalog sem! (Hű...Emlékszem arra, hogy volt olyan esetem is akkoriban, hogy elbicajoztam a főúton egész a szomszéd falu határáig! 3 évesen!)
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: Igen...A mai világ "lova" a kerékpár...És jó dolog látni azt, hogy ezt a tényt egyre többen ismerik fel! Pesten is egyre több a bringás, ugye Szami? Te hogy látod ezt a dolgot? (Ezelőtt 30 évvel én egész 1992-ben csak EGYETLEN BRINGÁST LÁTTAM PESTEN! Egyetlen egyet...Előtte meg évekig egyetlen egyet sem...)Azt is a Lánchídon kerekezve a sok kocsi között! Nagy merészség volt még akkoriban ez a tett!!! Főleg a Lánchídon! Szóval minden elismerésem így ismeretlenül is ennek a bátor illetőnek! Az első pesti "fecskének"! )

Igen, sok a bringás Pesten...DE.

Egy részüknek halvány lila gőzük nincs a KRESZ-hez...mennek, mint a birkák...én kötelezővé tennék minden közúti forgalomban közlekedő kerékpárosnak IS alapvető kresz vizsgát!!!
Ráadásul olyan a közlekedési morál - legyen szó autósról, vagy kerékpárosról - hogy az szörnyű!!!
Én azt mondom: nem normális, aki Pesten autót vezet, vagy kerékpárral közlekedik közúton.

Látnád csak az Andrássy utat, vagy a körutat.

A kerékpárosok is mennek összevissza...tegnap pl a villamos mögött tekert valaki a síneken, (ott van az út szélén a kerékpársáv - amit nem szerencsés módon az úttestből vettek el, de a járdából sem lett volna szerencsésebb) nemrég egy kerékpáros a Nyugatinál áttekerve a gyalogátkelőhelyen - gyalogátkelőhelyen kerékpárosnak akkor van elsőbbsége, mint egy gyalogosnak, ha tolja azt a kerékpárt, és nem kerekezik száguldozva - majdnem feldöntött néhány gyalogost.

A másik "fajta" kerékpáros amelyik a járdán kerekezik - annak ellenére, hogy van kerékpársáv - mert hát ott "veszélyes", így kerekezik a járdán, s fel van háborodva, hogy azon gyalogosok sétálnak...jobb esetben csenget, rosszabb esetben szitkozódva elsodorja a gyalogost!

Szóval vannak sokan, csakhogy nincs meg a megfelő közlekedési kultúra...sem autóval, sem kerékpárral. S mindkettő fúj a másikra...vagy mindhárom, hisz ott vannak a gyalogosok is, akik a legtörékenyebbek az egész rendszerben!!!

De igen persze, tök jó, hogy ennyi hülye kerékpáros van a pesti közlekedésben...tisztelet persze a kivételnek!!!

Aki nem itt él a fővárosban, nem látja a valóságot, csak jól hangzik, hogy "egyre több a bringás a pesti utakon"...csakhogy az autós is "egyre több"... korántsem annnyi autó cirkál az utakon, mint 30 éve...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: 2022. május 24. 11:38 Nade hadd írjak magamrol is akkor egy kis pozitívumot! Én olyan különleges figura voltam gyerekként, hogy már 3 évesen(!!) kétkerekű(!) kisbiciklin róttam a falunk poros utcáit! Igaz, jórészt csak lovaskocsik között, mert azért ilyen mai forgalmi viszonyok között anyámék az udvarrol nem engedtek volna ki soha! Nemhogy kisbiciklivel, de még gyalog sem! (Hű...Emlékszem arra, hogy volt olyan esetem is akkoriban, hogy elbicajoztam a főúton egész a szomszéd falu határáig! 3 évesen!)
Tudom, nem vagyunk egyformák, de én 45 évvel ezelőtt sem hagytam volna egy 3 éves gyereket egyedül bringázni a falu utcáin...meg gyalog sem...egy 3 éves gyerek CSAK 3 éves... függetlenül attól, hogy gyalog van, vagy kerékpárral, és hogy hol.
Sehol, semmikor, semmilyen körülmények között nem hagyok magára egy 3 évest.
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Hát...Engem ennél még vérlázitóbb módon is hagytak magamban az anyámék, szóval az volt akkoriban a legkevesebb, hogy 3 évesen rendszeresen bringáztam egyedül a főúton, kétkerekű kisbiciklivel...Csak gondolj bele ilyenkor abba, hogy ugyancsak 2-3 évesen órákra is bezárva hagytak anyámék időnként a lakásban egyedül, mert elmentek egy másik útcába szomszédolni maguknak...Emlékszem, egy ilyen téli estén majdnem felgyújtottam a házat, mert azt a "játékot" találtam ki, hogy a házban lévő műanyagtárgyakat rádobáltam a vörösen izzó olajkályhára, és tapsikolva örvendeztem annak, hogy milyen szépen csorog le az olvadt műanyag a forró olajkályha oldalán! Na...Ehhez szólj akkor valamit...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Én a magam részéröl mindig hevesen ellenezni szoktam az olyan ötleteket, hogy:" A bringásoknak kötelező kresszvizsgát kellene előírni"! Mi a csudának? Mi a lópénisznek? Ez csak egy FELESLEGES baromkodás lenne...Mivel aki NORMÁLIS, az kresszvizsga nélkül is normális bringás szokott lenni, az ELMEBETEG meg vizsgázhat akár csillagos ötösre is a kresszböl, akkoris úgy fog bringázni mint egy ökör! Pont azért, mert egy nemnormális ökör! Csak figyeld meg az autósokat e téren! AZOK(!!) még csak mennyi vizsgát, gyakorlati oktatást kapnak mielőtt forgalomba engedik őket, aztánmeg nézd csak meg,hogy mennyi HALÁLOS BALESET VAN ÁLLANDÓAN AZ UTAKON, a kisebb jelentőségü ügyeket már fel se említve! Szóval a kressz vizsga helyett inkább SZÓLNI KÉNE MINDIG(!), ha valaki szabálytalanul közlekedő kerékpárost lát! Főleg ugye a rendőrnek, de persze az embereknek is... (Bár az is igaz, hogy ahhoz meg nem egy ILYEN KÖPEDÉK SZ.RORSZÁG KELLENE, mint amilyen manapság ez a Magyarország! Ahol ugye a bűnözőnek, szabálytalankodónak, megkárosítónak kizárólagos vagy hallgatólagos "jogai vannak", a rendes-tisztességes-becsületes polgárokkal SZEMBEN!!!!!!!!!!! Egy NORMÁLIS ORSZÁGBAN ENNEK FORDÍTVA KÉNE LENNIE,NEM? Hogy a RENDES-TISZTESSÉGES EMBERNEK LENNE CSAK JOGA A GANÉVAL, A BŰNÖZŐVEL SZEMBEN!!!!! MINDIG! KIVÉTEL NÉLKÜL! (De persze álmodozzunk csak... Álmodozzunk csak...Egy NORMÁLIS világrol...)
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: 2022. május 25. 20:39 Én a magam részéröl mindig hevesen ellenezni szoktam az olyan ötleteket, hogy:" A bringásoknak kötelező kresszvizsgát kellene előírni"! Mi a csudának? Mi a lópénisznek? Ez csak egy FELESLEGES baromkodás lenne...Mivel aki NORMÁLIS, az kresszvizsga nélkül is normális bringás szokott lenni, az ELMEBETEG meg vizsgázhat akár csillagos ötösre is a kresszböl, akkoris úgy fog bringázni mint egy ökör! Pont azért, mert egy nemnormális ökör! Csak figyeld meg az autósokat e téren! AZOK(!!) még csak mennyi vizsgát, gyakorlati oktatást kapnak mielőtt forgalomba engedik őket, aztánmeg nézd csak meg,hogy mennyi HALÁLOS BALESET VAN ÁLLANDÓAN AZ UTAKON, a kisebb jelentőségü ügyeket már fel se említve! Szóval a kressz vizsga helyett inkább SZÓLNI KÉNE MINDIG(!), ha valaki szabálytalanul közlekedő kerékpárost lát! Főleg ugye a rendőrnek, de persze az embereknek is... (Bár az is igaz, hogy ahhoz meg nem egy ILYEN KÖPEDÉK SZ.RORSZÁG KELLENE, mint amilyen manapság ez a Magyarország! Ahol ugye a bűnözőnek, szabálytalankodónak, megkárosítónak kizárólagos vagy hallgatólagos "jogai vannak", a rendes-tisztességes-becsületes polgárokkal SZEMBEN!!!!!!!!!!! Egy NORMÁLIS ORSZÁGBAN ENNEK FORDÍTVA KÉNE LENNIE,NEM? Hogy a RENDES-TISZTESSÉGES EMBERNEK LENNE CSAK JOGA A GANÉVAL, A BŰNÖZŐVEL SZEMBEN!!!!! MINDIG! KIVÉTEL NÉLKÜL! (De persze álmodozzunk csak... Álmodozzunk csak...Egy NORMÁLIS világrol...)
Jó, jó, ez mondjuk igaz...így valóban nincs értelme a Kresz vizsgának, autósoknak sem, aki nem foglalkozik vele, de akkor is, valahogy tudatosítani kellene az emberekben, hogy hogy kellene együtt normálisan közlekedni.

Hogy szóltál/szóltam volna a villamos mögött tekerő bringásnak?
Vagy amelyik fellök a járdán?
Szóljak neki, hogy aztán dühében teljesen elüssön?

Na ezért mondtam én is, hogy nincs közlekedési kultúra...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: 2022. május 25. 20:13 Hát...Engem ennél még vérlázitóbb módon is hagytak magamban az anyámék, szóval az volt akkoriban a legkevesebb, hogy 3 évesen rendszeresen bringáztam egyedül a főúton, kétkerekű kisbiciklivel...Csak gondolj bele ilyenkor abba, hogy ugyancsak 2-3 évesen órákra is bezárva hagytak anyámék időnként a lakásban egyedül, mert elmentek egy másik útcába szomszédolni maguknak...Emlékszem, egy ilyen téli estén majdnem felgyújtottam a házat, mert azt a "játékot" találtam ki, hogy a házban lévő műanyagtárgyakat rádobáltam a vörösen izzó olajkályhára, és tapsikolva örvendeztem annak, hogy milyen szépen csorog le az olvadt műanyag a forró olajkályha oldalán! Na...Ehhez szólj akkor valamit...
Na jó, erre inkább nem mondok semmit...nem törhetek pálcát mások felett. Pláne ismeretlenül nem.
De tudod, mit gondolok...

Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Én mondjuk fordított helyzetben szoktam lenni bringázáskor, de ezt írtam már neked ugye rengetegszer...Hogy én MINDEN EGYES ORSZÁGÚTI BRINGÁZÁST konkrét életveszélyként élek meg már évtizedek óta az utakon, mégpedig én meg az "AUTÓSOK" MIATT!!!! És persze bringásként ugyan hogy is tudnék szólni a mellettem 20 centire 150-nel elszáguldó autósnak? Na ugyan,hogy? Sehogy...Még ha akarnék se tudnék...Mire kettőt pislantok, az ilyen őrült autós már 500 méterre van tőlem...Így akkor nem tudok mást tenni, mint KIZÁRÓLAG A SAJÁT TESTI ÉPSÉGEMMEL TÖRŐDNI...Az autós meg tegyen akkor ugyanígy! Meg mindenki más is...Tehát te is...Ha látol Pesten szabálytalanul bringázó barmot, akkor CSAKIS ARRA VIGYÁZZ MINDIG, hogy téged nehogy elüssön...Hogy aztán ő meg kitöri-e a nyakát valahol-valami karambol során, azzal már ne foglalkozz soha! Az már legyen az ő dolga! KIZÁRÓLAGOSAN!
Válasz küldése