Ez így igaz. De ez sose lesz valóság. Mert mindig lesz környezet szennyezés. Sőt,sok olyan dolog amit nem is tartunk annak, de az. Csak tudomány nevében legyintünk rá mosolyogva.
Jaj...Ha még csak ennyi probléma lenne a környezet állapotával,hogy olvadnak a gleccserek...De az a rengeteg szemét ami termelődik nap mint nap! Ami szemét nagyrésze nagyon lassan bomló műanyag ugye...Engem ez utóbbi dolog sokkal jobban aggaszt,mint a gleccserek olvadása...(Hogy a fene verné ki ezt a csodás "fogyasztói társadalmat"... Ott ahol van...)
Amúgy sose értettem én azt,hogy ha ezek a műanyagok annyira lassan bomlanak és környezetszennyezőek, miért nem gyűjtik ezeket már eleve szelektíven, és vagy egyben az egészet beolvasztva újrahasznosítanák,vagy plazmaégetőben atomjaira bontanák...Aztán ennyi...De a jelek szerint az államoknak mindenfelé tökéletesen megfelel ez a mostani állapot,a rengeteg műanyagszeméttel...Tán még a műanyagszemét megnyugtató kezelésével fognak bármikoris foglalkozni...Ugyanmár...Nem egyszerűbb nyivákolni mindig,meg nem tenni semmit? Meghát ugye a műanyagok beolvasztása, plazmaégetése az költségekkel jár...Nem egyszerűbb az erre szánandó pénzt zsebrevágni, aztán meg hangosan sírva aggódni a környezetért? De...Hát akkor meg ne csodálkozzunk semmin se...
Nade ezekröl a műanyagokrol jutott az eszembe az a ma divatos elmebajos elmélet, ami úgy szól ugye,hogy: "A mai műanyagokbol kioldódó ÖSZTROGÉNHATÁSU vegyületeknek köszönhetően olyan sok manapság a bermudás,feminin jellegű, gethes, szőrtelen lábu,gyíkvállu pali, meg a rengeteg homoszexuális fazon"...(Bár a két halmaz jórészt összeér szerintem...) Én ennek az elméletnek mindigis nagy tagadója voltam,és vagyok a mai napig is...Mert egy eszement baromság az egész...Több okbol is az szerintem...Előszöris itt vagyok pl.én...Énis PONT UGYANÚGY azt a vizet iszom amit a gyíkvállú, 50 kilós kis pöcsök, és PONT UGYANÚGY műanyagok között élek,mint ők...Aztán mégsem vagyok olyan kis makimajom, mint amilyenek ők...DE AKKOR EZ,HOGYAN LEHET? Rám nem hatna a jelek szerint a műanyagokbol kioldódó sok "ösztrogénhatásu" vegyület? Létezne ilyen? A másik meg az,hogyha tele lenne minden az ösztrogénhatásu vegyületekkel,akkor azoknak a NŐKRE is hatniuk kéne,nem? Kapnák bőven akkor a "plussz ösztrogént"... Aztánmeg tele kéne lenni mindennek ""szupernőkkel", vagy nem így van? De tele vannak az utcák szupernőkkel? Semmivel sem látni több dinnyényi tőgyekkel rendelkező,a nőiességtöl majd kicsattanó nőt,mint ezelőtt évtizedekkel...Sőt...MÉG ANNYI ILYET SEM LÁTNI,mint hajdanában...A nők a jelek szerint szintén egyre kevésbé néznek ki NŐNEK...Se a kinézetet, se az öltözködést, se a viselkedést illetően...Akkormeg HOL VAN ,meg miben nyilvánul meg a sok mesterséges,ösztrogénhatásu vegyület az ő esetükben? Valahogy sehogyse akar nekem összeállni a médiábol súlykolt kép ezen a téren se,akárcsak a koronavírusbaromság súlykolásának az esetében sem...
https://www.napi.hu/tech/hutes-aram-spo ... 60329.html Hű de megörültem ennek a cikknek!!!! Ez aztán tényleg egy hasznos és előrevivő, környezetbarát, zseniális találmány! Mint minden olyan szerkezet, amihez NEM KELL ÁRAM...Remélem,hogy hamarosan megjelenik a boltokban is ez a zseniális hűtőszekrény, és rohanhatok majd azonnal megvenni...(Ezt a mostani, áramot fogyasztó hűtőnket meg ugye ez esetben egyböl vitetném is el valami MÉH telepre, hogy ne is lássam többet!)
https://www.bien.hu/legkondi-helyett-os ... 2210021640 És akkor egy remek ősi módszer a rohadt, áramot zabáló légkondícionálók egyszerű, környezetbarát kiváltására...Én jártam már ilyen rácsos ablaku épületekben, és énis tanusíthatom,hogy még a legnagyobb nyári hőségek idején is kellemesen hűvös klíma van az ilyen ablakok mögött...És üde, friss levegő...Hátha idővel erre felénk is elterjednek majd ezek a rácsos ablakok...De persze a szúnyoghálós európai ablakok is majdnem ilyen remek hűsítők...Nálunk minden ablakon van szúnyogháló, úgyhogy a nagy nyári hőségekben se szúnyog, se áporodott meleg nincs soha a lakásban...Azt se tudjuk, hogy mi is az a légkondícionáló...Szerencsére...