Gyíkok, gyíkocskák és társaik

Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

Re: Gyíkok, gyíkocskák és társaik

• Idézés
  • Be kell jelentkezned ehhez a művelethez!

Hozzászólás Szerző: Samantha »

Miért, mi a különbség a krokodil és az aligátor között?

Titusz
Nem: Férfi
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Hozzászólás Szerző: Titusz »

Az, ami mondjuk egy kutya vagy egy farkas között, vagy egy darázs meg egy méh között...Úgyhogy bár az aligátor és a krokodil azonos rendszertani "családba" tartozik, de mind a kettő különálló, önálló faj...A pofájuk és a farkuk is teljesen más, össze se lehet téveszteni őket...Ráadásul a természetük is teljesen különböző...Amíg a krokodil alattomos, veszélyes ragadozó, akitöl még az ember sincs soha biztonságban, addig az aligátor egy aranyos, jámbor állat, aki a táplálékául szolgáló halakon kívül senkire sem veszélyes igazábol...Szóval az aligátort akár háziállatként is lehetne tartani, ha megélne itt nálunk is...Amerikában szokták is tartani időnként háznál, és egész jól meg is szokott barátkozni a gazdájával...De egy krokodil ilyet sose csinál...Az mindig veszélyes vadállat marad még az ember közvetlen környezetében élve is...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

https://www.hellovidek.hu/szorakozas/20 ... ebrecenben Tök szépek ezek a debreceni gabonasiklók...És még ráadásnak van 11 is belőlük...
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: 2022. július 6. 17:15 Az, ami mondjuk egy kutya vagy egy farkas között, vagy egy darázs meg egy méh között...Úgyhogy bár az aligátor és a krokodil azonos rendszertani "családba" tartozik, de mind a kettő különálló, önálló faj...A pofájuk és a farkuk is teljesen más, össze se lehet téveszteni őket...Ráadásul a természetük is teljesen különböző...Amíg a krokodil alattomos, veszélyes ragadozó, akitöl még az ember sincs soha biztonságban, addig az aligátor egy aranyos, jámbor állat, aki a táplálékául szolgáló halakon kívül senkire sem veszélyes igazábol...Szóval az aligátort akár háziállatként is lehetne tartani, ha megélne itt nálunk is...Amerikában szokták is tartani időnként háznál, és egész jól meg is szokott barátkozni a gazdájával...De egy krokodil ilyet sose csinál...Az mindig veszélyes vadállat marad még az ember közvetlen környezetében élve is...
Köszönöm, ez jó összefoglaló...hát, azt hiszem alaposan sosem néztem meg egyiket sem.
Az állatkertben is van valamelyik, láttam is, de meg nem tudnám mondani, hogy ott melyik van/volt...

Méretbeli különbség?

Jól sejtem akkor, hogy a Krokodil Dundee c. filmben - ahogy mondjuk a címe is mutatja - krokodil szerepel és nem aligátor?

Az aligátor nem támad emberre?
Samantha
Nem:
x 23
x 35
Kapcsolat:

• Idézés

Titusz írta: 2022. július 7. 19:46 Tök szépek ezek a debreceni gabonasiklók...És még ráadásnak van 11 is belőlük...
Négyféle színben...oké, barna, narancs(vörös), és mi a másik két szín? És a többi 9ről nincs kép? Vagy ez csak "illusztráció"?
Ezek a jószágok amúgy mekkorára nőnek?

Ha jól rémlik, Laci bácsi valamelyik Lendvay-s regényében is szerepel gabonasikló...s valami mérges "testvérével" tévesztik össze, vagy mi...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

A Krokodil Dundee filmben BORDÁS KROKODIL szerepelt, nem aligátor...Ez a krokodil amúgy a legnagyobb krokodilfaj a világon, a legnagyobb példányai elérik a 8 méteres hosszúságot is! Az aligátorok meg az átlagkrokodilok amúgy méretben hasonlóak, mindkét állatfaj nagyjábol ugyanakkora,kb. 4-5 méteres... Aligátor az nem él sehol másutt, csak az USA délkeleti területein, illetve Kína déli, tengerparti részein...A krokodil meg az aligátor a legegyszerűbben a pofájuk formájárol ismerhető fel...A krokodilnak jellegzetesen CSUKAPOFÁJA VAN, míg az aligáror orra kerek mint egy békáé, vagy mint egy szalamandráé! Én eddig még sose hallottam olyanrol, hogy aligátor emberre támadt volna...Arrol meg végképp nem,hogy fel is falt volna valakit...Annyira jámbor ez az állat,hogy Amerikában az élőhelyén szabadon be szokott járni a településekre, és se ő nem bánt senkit, se az emberek nem bántják őtet...A neten ugye sok videó van olyanrol, hogy pl. a floridai MIAMIBAN az aligátorok békésen sétálgatnak az autók meg a járókelők között!! Na...Ilyesmi dolgokkal krokodil esetében nemigen merne kockáztatni senki, az egészen biztos...Nem tudod,a hazai állatkertekben van valahol aligátor? Gyerekkoromban a pesti állatkertben szerintem láttam krokodilokat, de aligátorra nem emlékszem...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

Igen...A kis gabonasiklókrol készült kép nekem se nagyon egyezik a cikkben írtakkal, úgyhogy lehet,hogy akkor az valóban csak illusztráció, és nem a nemrég született debreceni kiskígyók vannak rajta...Ezek az állatok felnőtt korukra kb. méteresre szoktak megnőni...Azt nem tudom,hogy a mi éghajlatunkon megélnek-e, és hogy be vannak-e telepítve hozzánk is...Mivel ugye ezek az emberre veszélytelen kígyók különösen nagy egér meg patkánypusztítók, szerintem érdemes lenne ide is betelepíteni hozzánk,ha még eddig nem telepítették be őket...Alighanem jóval hatékonyabban védenék pl. a lakott településeket,gabonaraktárakat az egerektöl-patkányoktol, mint a rühes,sunyi macskák, vagy a patkánymérgek ...(Persze ha a sok hülye barom nem üldözné mindig a hazai kígyóinkat, azok is kordában tudnák tartani az egér meg patkánypopulációkat...Rusnya macskák, meg szintetikus mérgek nélkül is...)
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

https://www.origo.hu/tudomany/20220817- ... aggregator Lássunk akkor egy cikket a bordás krokodilrol is, ami ugye a világ egyetlen tengeri krokodil faja...És egyben a legnagyobb krokodilfaj is...Nemis értem,hogy miért nem telepítik be ezeket az állatokat tengerparti rezervátumokba is...Ausztráliában volna hely pedig erre bőven...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

https://www.origo.hu/tudomany/20220817- ... aggregator És akkor egy örvendetes hír a rákosi viperákrol is...
Titusz
x 38
Kapcsolat:

• Idézés

https://hvg.hu/zhvg/20220903_Huszonot_e ... eju_teknos Tök aranyos lehet ez a szegény kétfejű teknős...Kívánok neki még további hosszú, nyugodalmas életet...És boldog 25. születésnapot...
Válasz küldése