Közkívánatra így akkor létrehozok egy "gyíkos" topikot. Komodói sárkányok, kis zöld gyíkok, és hasonlók, lehet jönni sütkérezni!

Előzmények: (kb. egy hónap "termése")
2021.12.23-tól - 2022. 01. 22-ig :
viewtopic.php?p=5559#p5559
Nem tudom, hogy tűnt el, mivel van, hogy egy hétig úgymond "nem is látom" a kertet...így akkor magát egy abban rejtőzködő gyíkot még ritkábban.Titusz írta: ↑2022. január 9. 12:40 A te udvari, "házi gyíkod" hogy tünt el amúgy,Szami? Egyik naprol a másikra, avagy szép lassan,fokozatosan? Egyre ritkábban láttad, aztán egyszer végleg eltünt, vagy egyik naprol a másikra veszett nyoma? Ha ez utóbbi, akkor jó esély volt rá,hogy elkaphatta valami macska vagy mókus...Esetleg róka...Amióta üldözöm a környékbeli macskákat, azóta már láttam többször is gyíkokat az udvarunkon nyaranta, de ezek mind csak kis, barna gyíkocskák...Olyan szép nagy zöldet, amilyent megfogott a macskánk, azóta sem láttam semerre...Ha kedveled te is a gyíkokat, akkor csinálj az udvarotokra egy szép nagy sziklakertet...Sok-sok kőtömbbel, amik között rengeteg olyan rés van, ahova el tudnak bújni könnyedén a gyíkocskák, ha jön valami macska vagy mókus...Ha jól tudom a dolgot, egy kis sziklakerted van azért otthon, de az igazi "gyíkparadicsom" az egy nagy kiterjedésű, legalább 5X5 méteres, magasra feltornyozott kövekböl álló (Hogy minnél több napsütést kapjanak a kövek...) sziklakert...Én csinálnék egy ilyet ha módom volna rá, de nálunk ehhez sajnos nincs elég terület az udvaron...
Titusz írta: ↑2022. január 20. 15:57 Perhentian Swimming pool monitor lizard HUGE...Mit szólsz ehhez a videóhoz, Szami? Egy HÁZIÁLLATKÉNT tartott komodói gyík van rajta...Hát nem aranyos ahogy úszkál a medencében meg sétálgat magának a kertben? Csak hasonlítsuk már össze ezt a mókás óriásgyíkot pl.egy rühes-koszos kutyával...
Konkrétan nem, de a kertben tőlem el lehetnének. Teknősben hamarabb gondolkoznék, azok jobban tetszettek mindig is a gyíkoknál...de itt nem lehetne azokat sem tartani.Titusz írta: Persze nemigen lehet olcsó mulatság egy komodói gyík háznál való tartása, főleg nem ugye a mi éghajlatunkon, mivel télire kell neki egy tágas,FŰTÖTT terrárum valszeg, de nálunk is honos KIS TERMETŰ gyíkokat szerintem lehet itt Magyarországon is tartani háziállatként...Benti meg kinti háziállatként is...Te nem gondolkodtál el még ilyesmi dolgokon, Szami? Hogy lenne otthon mondjuk néhány szép zöld vagy faligyíkod házi gyíkként?