Hundub

Sajtóinformációk szerint az ünnepek alatt, december 28-án útjára indult az új magyar közösségi oldal a Hundub. Az oldalt jelenleg egyetlen személy, Pál Csaba üzemelteti. Létrejöttét egy fizetett PR cikk jelezte a 24.hu híroldalon.

Hundub

Nevében a hun előtag a magyarokra utal, a dub pedig egy méhkast jelentő ősi magyar szó. A főáramú média, köztük az a 24.hu is, aki jó pénzért az első reklámjukat lehozta nagyon hamar elkezdett köpködni az új médiára, ami arra enged következtetni, hogy valamit az nagyon jól csinál. Ezt bizony az is alátámasztja, hogy az oldal mára már 40 ezernél is több regisztrált felhasználóval büszkélkedhet.

Mivel a Hundub teljes politika cenzúramentességet ígér, több olyan személy is regisztrált az oldalra, akiket korábban a Facebook elüldözött, vagy megpróbált ellehetetleníteni.

Az üzemeltetőt a demonic.hu is próbálta megkeresni, ebben azonban egyelőre nem jártunk sikerrel, viszont a Magyar Nemzetnek sikerült interjút készítenie Pál Csabával. A közösségi portál hirtelen jött népszerűségében hatalmas szerepet játszott a Facebook gátlástalan és kifejezetten egyirányú cenzúrája, mely mára már rengeteg felhasználótól szabadította meg a techóriást.

Technikai részletek

Mind weben, mind pedig mobilkészülékről elérhető a felület. Egyes források szerint egy kilencezer forintos iSocial motor hajtja. Android telefonokra pedig letölthető egy mobilalkalmazás a GooglePlay-ről.

A Hundub hibái

Sokan felakadtak a kezdetbeli hibákon, rengeteg kritika is érte magát az oldalt ezek miatt. Jelen cikk megírásának pillanatában például épp a regisztráció, valamint a saját profil módosítása nem működik a honlapon. Ezek azonban nem maradandó problémák és mindössze annak tudhatók be, hogy az oldal még meglehetősen újszülötti státuszban van, magyarul nincs kész, de szerencsére folyamatosan és elég gyorsan fejlődik.

Ajánlott fórum

Ny.F.