Migránsok által elkövetett bűnök

Migránsok ölték meg

Jelen cikket az ihlette, hogy a napokban ismét megöltek egy román kollégát a migránsok Franciaországban. Nemes egyszerűséggel egy karddal szíven szúrták, mikor hajnalban arra ébredt, hogy zajokat hall kamionja körül és megpróbált kiszállni.

Ezekről az estekről valahogy a fideszmédia mindig elfelejt beszámolni, ez ösztönzött engem arra, hogy jelen cikkemmel ezen történésekről említést tegyek. Calais és környékén a teherautó vezetőket ért migránstámadások egyáltalán nem ritkák, mikor azonban ezeknek komolyabb következménye, súlyos testi sértés, halál nem következik nem szokott médiahíré válni. Pedig ennek ellenére ezek is gyakran komoly anyagi kárt okozó támadások. Rendszerint megvágják a ponyvát, felmásznak és magában a járműben, rakományban, valamint a kötözőszerekben is kárt tesznek.

Vannak akik a történetet elbagatellizálják és szerintük Nyugat-Európa a migránsáradattal nem vált veszélyesebbé. Még ha a gyilkosságok számának emelkedése statisztikailag nem is mutatható ki, akkor sem értem mi szükség van egyáltalán egyre is. Miért jó Európának a bűnt importálni? Vannak akik szerint viszont ez a szám igenis emelkedik. Nem kívánok és nem is tudnék igazságot tenni a két vélemény közt. Nem olvasok statisztikákat, csak azt írom le, amiket látok és hallok.

Migránsok Calaisnál

Ez az a hely, ahol szinte hemzsegnek az Angliába átjutni próbáló az világ különböző tájairól, Szíriából vagy afrikai országokból idetévedt bevándorlók. Ők megpróbálnak nehéz tehergépkocsikra felmászva a határellenőrzésen átcsúszva átjutni Angliába. Ugyanezt megtehetnék legálisan is iratokkal, ugyanis aki valódi menedékkérő és menekültstátuszra jogosult, azt Anglia is befogadná. Ennek ellenére a legális bejutással szinte egyikük sem próbálkozik. A probléma az, hogy mint a cikk elején azt már leírtam, kárt tesznek a szerelvényben, annak tartozékaiban, rakományában, már magával a feljutás műveletével is. Rendszerint a tetőponyvát vágják meg, mert az emberi szemmagasságból nem vehető észre és a feljutás után belülről visszaragasszák, hogy a kikötői kamerák se lássanak rendellenességet. Amennyiben a gépkocsi elindul és nem a számukra kívánatos irányba halad, elkezdenek dörömbölni. Ha ilyenkor a sofőr nem áll meg azonnal megvágva az oldalponyvát tartozékokat, rakományt, vagy bármely olyan tárgyakat dobálnak ki, amit csak találnak, általában balesetveszélyes helyzeteket idézve elő. Ezzel próbálják kényszeríteni a sofőrt, hogy azonnal álljon meg.

Menekültek?

Én nem tekintem őket annak. Számomra a menekült azt jelenti, hogy még nem érte el az első biztonságos országot. Aki Szerbián, Horvátországon, Ausztrián, Németországon át landol Franciaországban az az én olvasatomban nem minősül menekültnek. Ráadásul ezen menekültnek nevezett bevándorlók jelentős része olyan országokból jön, ahonnan nincs miért menekülnie. De még ha menekültként is tekintünk rájuk akkor is jogosan vetődik fel a kérdés minden európai emberben, hogy miért nem a muszlim országok fogadják be őket?

Nos erről egyszer egy rádióadásban az Arab Liga elnökét is megkérdezték, ő erre a következőket válaszolta:

A válasz nagyon egyszerű:

Mert nem vagyunk számunkra célállomás. Ha hozzánk betér egy bevándorló, azonnal aláíratunk vele egy nyilatkozatot, miszerint tudomásul veszi, ha országunkban bűncselekményt követ el, a jelenleg nálunk hatályos jogszabályok értelmében pont olyan büntetésben részesül, mint egy itteni lakos és amikor azt letöltötte visszatoloncoljuk oda, ahonnan jött. Ez épp elég, hogy távol tartsa őket.

Migránsok által okozott károk

A videon szereplő eset Calais Q8 kúton történt néhány napja. Mivel még ha ez a felvételen nem is látszik, többen voltunk és a Douane (Vám és Idegenrendészet) is a közelben járőrözött, ráadásul fényes nappal volt, ezért igen jámboran viselkedtek. Sajnos nem mindegyikük, és nem mindig ilyen.

Ha a migránsok feljutottak el kell őket onnan távolítani. Amennyiben fennmaradnak a sofőrt embercsempészettel fogják a hatóságok megvádolni. Ha ez nem történik meg és a hatóságok erről tudomást nem szereznek, akkor sem kis gondot okoznak. Amennyiben napokig tartózkodnak a szerelvényen, előbb vagy utóbb üríteniük is kell. Székletet és vizeletet az áru közé. Most gondoljunk csak bele, ha a rakomány élelmiszer.

Migránsok Belgiumban

Az utasítás eleinte az volt, ne állj meg Calais 50 kilométeres körzetén belül. Később ez a kör száz majd kétszáz kilométerre bővült. Igen, ez a jelenlegi 200 -as sugarú kör már messze benyúlik Belgiumba. Itt sem problémamentes az élet, egy parkolóhelyet az ott kitört lövöldözés miatt az éjszakákra lezártak. Hogy ez mit old meg? Annyit hogy a legközelebbi ilyen összecsapás nem a jabbekei parkolótársaság területén történik. Majd 20 vagy 50 kilométerrel arrébb egy másik cég által felügyelt területen. Tehát ez gyakorlatilag csak a felelősség lerázása, nem egy tényleges megoldás. Nem beszélve arról, hogy a sofőrök által igen gyér éjszakai parkolási lehetőségek körét is szűkítették ezzel. Nem hazatoloncolják őket, hiszen ezek remek emberek és hatalmas szükség van itt rájuk. Majd mi alkalmazkodunk hozzájuk. Majd mi megváltoztatjuk a mindennapi életünk, a munkavégzésünk menetét, hogy szegény ártatlan menekültek menedékre leljenek.

A lengyel sofőr megölése

Évek óta körbejár egy történet, miszerint leszúrtak egy lengyelt Transmarckban a kapu előtt. Próbáltam ennek utánajárni, mivel a magyar médiában egyetlen nyikkanás sem hallatszott róla. Éveken át csak olyanokkal sikerült beszélnem, akik szintén csak hallottak az estről. Aztán évek elteltével sikerült találnom egy szemtanút. Az ő elmondása szerint az eset nem a kapu, hanem a bolt a PIDOU előtt történt. Annyit láttak, hogy a lengyel a kamionjára felmászó, majd onnan lejövő bevándorlóval szóváltásba keveredik és feléje hirtelen mozdulatot tesz. A távolabb állók úgy gondolták megütötte. A közelben állók látták, hogy a migráns kezében egy tapétavágó van és azzal vág feléje, ám eleinte ők sem gondolták, hogy ez a vágás el is érte. Ennyit láttak és azt hogy a néger elszalad, a lengyel pedig térdre rogy. Ahogy közelebb értek, vették csak észre hogy a vágás a sofőrt bizony elérte a nyakán és az erősen vérzik. Azonnal hívták a mentőket, de mire azok megérkeztek az áldozat elvérzett.

Hadd kérdezzem meg, kell ez nekünk?

Fórum: Befogadnál migránsokat?

Ny.F.