A tank maga alá gyűr egy autót Kijevben

Tank, személyautó

Tank megy át egy személyautón. Elöljáróban leszögezném, hogy erre a médiaferdítésre nem én bukkantam rá. Más tollával ékeskedni pedig nem szeretnék, de ha már elkezdtem gyűjteni az ilyen eseteket bizony ez is megérdemel pár sort.

Számos nagy nevű hírportál lehozta és több televíziócsatorna is bemutatta a következő esetet:

Lendületből áthajtott a tank a szembe jövő autón, csodával határos módon túlélte a sofőr

Az orosz tank szándékosan keresztülmegy a normálisan közlekedő ukrán autóson

Ami nekem már első látásra szembetűnt mint ferdítés, az hogy ez nem egy tank. Nem áll szándékában átmenni az autón, hanem megcsúszik. Az meg hogy nem orosz hanem ukrán, már csak hab a tortán. Az hogy ez nem egy tank szerintem semmi különösebb magyarázatot nem igényel, elég ránézni. Az hogy megcsúszik szerintem megint nem igényel semmi elemzést vagy kommentárt. Én honnan tudtam, hogy orosz nem lehet? Onnan hogy egyedül van. Kijev még az ukránoké, oda bemenni egy harckocsival úgy, hogy nem védi a gyalogság gyakorlatilag egy öngyilkosság lenne. Első látásra én még azt sem tudtam, hogy ráadásul maga a felvétel egy olyan időpontban készült, mikor oroszok Kijevben nem is voltak. A video vágatlan, teljes verzióján látszik, hogy a páncélos hosszú percekig az eset után a helyszínen áll. Ha ez egy szándékos eset lett volna és a páncélos orosz, nem áll meg csodálkozni állócélpontnak.

Aki az esetet felfedezte, nevezzük Mike-nak. Valódi neve még a facebook profilján sem szerepel, videot is készített erről saját észrevételeivel. Sok helyen máig nem korrigálták ezeket a cikkeket.

Ny.F.