Keresősáv eltávolítása (Android)

Vannak akiket  a Google keresősáv kifejezetten zavar, kitakarja kedvenc háttérképüket vagy épp az ikonok területének csökkenése miatt. A Google egyre inkább szereti tukmálni az emberekre, hogy az ő alkalmazásaikat használják, ugyanis ebből információkat tud kinyerni a felhasználói szokásokat illetően és ezek felhasználásával tudja aztán tovább fejleszteni saját szolgáltatásait. Ennek ellenére, még ha ezt jóhiszeműen és jó szándékkal teszi is, néha igazán dühítő, hogy a drága pénzen vásárolt készülék kezdőképernyőjén ott virít a keresősáv, amit nem is szeretnél ott látni, ráadásul egyes típusok és egyes Android verziók esetén ez teljesen eltávolíthatatlannak tűnik. Mondom, tűnik… :)

Sok készülék esetében ez simán megoldható két másodperces lenyomás utána húzással. Sok, de nem mind. Más készülékeknél már csak a beállítások menün belül az alkalmazásoknál lehet a kereső szolgáltatás letiltásával ezt elérni. És van az az eszköz, ahol még erre sincs lehetőség. Ebben az esetben egy külső programot kell telepítenünk, pl.: Nova Launchert.

Ennek telepítése után az egész készülék szépen testreszabható, többféle beállítási lehetőséget kapunk. Ennek telepítése után már ugyanezt a keresősávot két másodpercig nyomva tartva már megjelenik egy testreszabás és egy törlés menüpont is. Természetesen bármilyen más erre alkalmas Launcher program is használható, a Nova csak egy tipp volt. A lényeg, hogy telepíts egy számodra szimpatikus Launcher programot, ilyeneket a Google Playen talász szép számmal és bármelyikkel meg tudod a problémát oldani.

demonic keresősáv