Migránsriasztó

Aki jár Transmarckban biztosan tudja, hogy újabban már sötétedéstől napkeletig szinte képtelenség úgy kijönni a kapun, hogy illetéktelen személy a gépjárműre fel ne hatoljon. Nos, ennek kiküszöbölése érdekében készítettem egy kis migránsriasztó mp3 fájlt. A dolog működése a következő: Fogod és letöltöd az mp3 filet, rámásolod egy pedrivera vagy a telefonodon tárolva bluethoothon rácsatlakozol a rádióra. Transmarckban még a kapun belül bekészíted hogy egyetlen gombnyomással indítani tudd a lejátszást feltekered a hangerőt maximumra és résnyire meghúzod az ablakokat mindkét oldalt. Ezután indulhat a kapun kihatolás. Amikor meglátod, hogy a migráns rohan a gép után elindítod a lejátszást. A migránsban azt az érzést fogja kelteni mintha az autónak beépített migránsriasztója lenne és csillapodik lelkében a felmászási vágy.

Az MP3 fájl letölthető innen: migránsriasztó

Elkészítés módja

Azoknak akik szeretnének maguknak hasonló hangfájlt más szöveggel elkészíteni leírom hogyan készült. Használhatsz bármilyen szövegfelolvasó programot, a Windows alapból tartalmaz ilyet. Ha mégsem lenne ilyened, fogod és ellátogatsz erre az oldalra https://ttsdemo.com beilleszted a kis szöveged majd a Say it gombra kattintva elindíthatod a lejátszást. Az oldal magyar nyelvű szöveg felolvasására is képes melyet a language ablakban választhatsz ki. Különböző hangokon, melyeket a voice ablakban választhatsz ki, Eszter, Flora, Laszlo. Hosszabb, maximum 600 karakteres szöveg felolvasására is képes egyben. Természetesen készíthetsz ennél hosszabbat is, de akkor több fileba tudod elmenteni amiket később hangszerkesztővel összeragaszthatsz.

A felolvasott szöveget egy hangrögzítővel rögzíted és ezt már bármely hangszerkesztő programmal pl Audacity tudod vágni vagy effekteket illeszteni bele, mint itt adott esetben a riasztó hangja.