Ubuntu, Focal Fossa

A Canonical 2020 Április 23-án kiadta az Ubuntu 20.04 LTS operációs renszert, mely a Focal Fossa becenevet viseli. LTS (Long-term support) hosszú távú támogatású verzió révén az oprendszer, 5 éves támogatást kap.
Letölthető ITT

Ubuntu Focal Fossa

Ubuntu Linux

Az Ubuntu, mint általában a Linux operációs rendszerek, nyílt forráskódú ezért bárki számára ingyenesen hozzáférhető. Nem kell megvásárolni mint a Windows, rendszert a MAC, vagy Android rendszerekről nem is beszélve, melyeket eleve csak magával a hardverrel együtt tudunk megvenni. A szokásos Linux rendszermagot használja, a nyílt licenc miatt szabadon módosítható és fejleszthető.

Ubuntu desktop

LTS

Az LTS a megbízhatósági tervezés alapelveit alkalmazza a szoftverfejlesztési folyamatra és a szoftverkiadás életciklusára. A hosszú távú támogatás meghosszabbítja a szoftver használhatóságának időtartamát; Ezenkívül megváltoztatja a szoftverfrissítések (javítások) típusát és gyakoriságát, hogy csökkentse a szoftverek telepítésének kockázatát, költségeit, miközben elősegíti a szoftver megbízhatóságát. A hosszú távú támogatási időszak kezdetén a szoftverfejlesztők egy funkció befagyasztását írják elő: Javításokat készítenek a szoftverhibák és a sebezhetőségek kijavítására, de nem vezetnek be új funkciókat, amelyek visszafejlődést okozhatnak. A szoftverfenntartó vagy külön-külön terjeszti a javításokat, vagy karbantartási kiadásokba, pontkiadásokba vagy szervizcsomagokba csomagolja őket. A támogatási időszak lejártával a termék vagy eléri az élettartama végét, vagy egy ideig csökkentett támogatást kap, például csak kiemelt fontosságú biztonsági javítások.

demonic

Műhely