CB alkalmazás mindenkinek!

CB alkalmazás

Az alkalmazást a texasi Austinban működő Zello cég fejleszti, egyaránt használható okostelefonon, laptopon, asztali gépen és táblagépen is. Lehetővé teszi a két ember közti beszélgetést és egy csatornán a hagyományos CB rádió mintájára a több résztvevős kommunikációt is. Használata egyszerű, könnyen, gyorsan megtanulható. A csatornákon írott szöveget is képeket is lehet továbbítani. Vannak zárt, nyitott és jelszóval védett csatornák. A zártakra csak a moderátor engedhet be. Ott beadod a jelentkezésed és beszélsz vele. Ekkor csak a moderátor fog hallani. 

Mobilon

Története

A Zello 2013 júniusában vált igazán népszerűvé, amikor a török ​​tüntetők a kormány cenzúráinak kijátszására használták fel őket. Törökországban ennek eredményéként  a Zello a legnépszerűbb alkalmazássá vált. 2014 februárjában a CANTV blokkolta Venezuelában.  A Zello megkerülő megoldásokat és javításokat adott ki a blokkolás leküzdésére, mintegy 600 000 venezuelai támogatására, akik letöltötték az alkalmazást, hogy tiltakozások közepette kommunikáljanak egymással.  Ukrajnában és Venezuelában az egyik legtöbbet letöltött alkalmazás.

2017 júliusában Lettországban a Zello volt a fő alkalmazás, amelyet önkéntesek és mentők ezrei használtak kommunikációs célokra, miközben eltűnt Ivans Berladins után kutattak. 2017 augusztusában a texasi Harvey hurrikán nyomán tett segélyezési erőfeszítések során a Zello népszerű módszer lett az önkéntes mentők – különösen a Cajun haditengerészet tagjai – és a széles körű áradás által rekedt emberek közötti kommunikációra.

Az alkalmazás egy hét alatt több mint 6 millió feliratkozást kapott, amikor a floridai lakosok felkészültek az Irma hurrikánra.  2018 szeptemberében ismét, miközben a Firenze hurrikán soha nem látott áradásokat okozott a Carolinas-szigeteken, a mentők Zello segítségével információkat kértek az utcai viszonyokról és a segítségre szoruló emberek helyéről.

Zello: Letöltés

Letöltés és az alkalmazás telepítése után csak regisztrálnod kell. Úgy működik mint a hagyományos CB rádió csak a légkör helyett az internetet használja. Először is keress egy neked tetsző csatornát, vagy akár sajátot is nyithatsz. Jelszóval is védhető, ha nem akarod, hogy bárki beléphessen a csatornádra. Előnye hogy a Föld túloldalával is tudsz kommunikálni. Én pl Kanadai kamionosokkal is szoktam. Amíg beszélni akarsz ráteszed az ujjad a nagy kerek gombra, amikor befejezted el kell engedni, mert addig más nem tud beszélni. Hallasz figyelmeztető csipogást is más is nyomja, ezzel jelezve, hogy hozzá kíván szólni.

Zello  CB magyar Facebook oldala.:

https://www.facebook.com/ZelloHungary

CB

A Demonic Chat csatornája:
https://zello.com/DemonicChat

Erre bárki bejelentkezhet, kipróbálhatja, egy nyitott csatorna. A csatorna QR kódja, ennek leolvasásával is be tudsz lépni. A megnyíló lapon csak a csatlakozásra kell kattintanod.

QR code

QR code

Így zárd ki magad a telefonodból