Burgos

Burgos

Burgos Kasztília és León területén fekszik. A teljes galéria megtekinthető ITT, a képek kattintással nagyíthatók. Főbb látványosságai a Szűz Mária Katedrális és a Szent Klára Kolostor, de bármerre mész a városban, szinte minden utcáján van valami látnivaló.

Parkok, szobrok, szökőkutak, a városon egyáltalán nem unalmas végigsétálni. Sétálóutcáján a korlátra támaszkodva nézelődő női szobor igazán megkapó.

Burgos, női szobor

A kisvárosban egy, a hegyoldalba épült kilátó is található épp a katedrális közelségében. Ennek eléréséhez azonban nem kevés lépcsőt kell megmászni. De megéri mert innen Burgos városka teljesen belátható.

Burgos látkép

Ottjártunkkor épp a katedrális harangja szólt, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Ennek építése 1221-ben kezdődött és csak 1765-ben fejeződött be. Az épület első kövét, 1221. július 20-án rakta le III. Szent Ferdinánd király.

Burgos utcáin

Itt még az sem ritka, hogy utcai mutatványos szórakoztatja a nagyközönséget és ezt bizony még a járvány sem akadályozza.

A Szent Klára Kolostor

A kolostor területén nem lehet szabadon járni-kelni, ám potom három euróért egy idegenvezető végigkísér. Megmutat mindent, elmeséli a történelmét, igény esetén angolul is. Már a túra kezdetén ismertetik a szabályokat, itt például három hely kivételével az épületben tilos fotózni. Ugyanakkor pénzért természetesen vásárolhatsz belső fotókat . Kívül pedig bárki kedve szerint szabadon kattogtathat.

Ha van az a hely, ahol az ember szívesen eléldegélne, Burgos városról ez igazán elmondható. Mi itt töltöttük a Szilvesztert és az Újévet ami emlékezetes volt.

Ha te is jártál érdekes helyeken, ITT megoszthatod velünk.

Ny.F.