Vámolás a Brexit után

Brexit után vámolni? Nem is csodálkozom, hogy egyre többen adják vissza a kulcsot vagy épp mondják azt, hogy nem mennek át. Mi is történt? Tegnapi napom elkúrta Thurrockban a covid teszttel.

Brexit

Figyelmeztetés:

A cikk durva hangvételű és trágár szavakat tartalmaz, melyek a szerző pillanatnyi hangulatát tükrözik. Szerkesztőségünk ugyanakkor nem kíván belépni a cenzúrázók táborába. Olvasása csak erős idegzetűeknek javasolt!

A mai nap összegzése:

  • 1.Reggel felkelek Thurrockban.
  • 2.Megyek Ashfordba kinyomtatni a vámiratokat. (ami kurvára nem az én dolgom, mert azt szájbabaszott kereskedőt pontosan azért fizetik, hogy már a felrakón minden papír ott legyen készen. Persze hogy nem találja az e-mailt, adjál már neki valami támpontot, hogy ki küldte, vagy mi a tárgy. És ha valaki még a nyelvet sem beszéli? Kb még eltáncolja az esőtáncot oszt cső, mert a kereskedő hiába írja meg az angolnak, hogy nem beszéli a paraszt a nyelvet, de ha bemegy ő az aki ezért megy be, mert ugye ezt az e-mailt se fogja találni. 😃 )
  • 3.A kikötőben közli, hogy nem jók a vámiratok.
  • 4.Visszamegyek Ashfordba kinyomtatni az újakat. (végül is csak 45 mérföld oda s vissza)
  • 5.Visszamegyek a kikötőbe, ami be van dugulva és két órát állok a jegykiadásig
  • 6.Áthajózom és közben lejár az időm.
  • 7.Berángat Douane controllra. (Nem mondhatom azt, hogy bocs srácok lejárt a hajón a munkaidőm, majd reggel visszajövök Douane controllra) Fogja, és elbasz még egy órát mert egy olyan félhülye néger picsát tud csak odaültetni, aki azt se tudja hol van.

Nem, nem vagyok ideges. Ezt most miből gondolod? Én szeretek 17 órákat dolgozni és már csak az tudna igazán boldoggá tenni, ha még a német is megvágna vagy háromszázezerre munkaidő túllépésért. Mert én vagyok olyan hülye, hogy egyszerűen nem tudok leállni. Mert piszkosul szeretek dolgozni!

A 2006/561/EK rendeletről

A teljes dokumentációt ide kattintva érheted el.

A rendelet szót sem ejt magáról a munkaidőről, vagy annak bármilyen korlátozásáról, ugyanakkor előírja hogy 24 óránként minimum 9 óra pihenőidő tartása kötelező. 24-ből kivonod a kilencet, marad tizenöt. Ez pedig pontosan azt jelenti, hogy legkésőbb a 15. munkaóra legutolsó másodpercében te köteles vagy a napot lezárni, ellenkező esetben már szabályt sértesz. Annak függvényében, hogy mennyivel léped túl ezt a 15 órát, tehát mennyire nem fér bele a kilencórás pihenőd a 24 órás napodba, több százezres bírságra avagy maximum egy év elzárásra számíthatunk. Ezt az elzárást nem igazán szokták alkalmazni. A törvényi lehetősége adott, ám fenntartják azon esetekre, ha valaki rendkívül durván és sorozatosan, ismétlődően sérti meg az 561-et.

Brexit után szabadon

A brexit véleményem szerint az angolok a lehető leghelyesebb döntése volt. Végre sikerült kiszakadniuk ebből a mocsokból. És döntésük helyességét az is igazolja, ahogy most az Európai Unió tagállamai összeesküdtek ellene és ahogyan próbálják ellehetetleníteni. Erzsébet királynő ma is minimum 18 ország királynőjének számít. Teljes Kanada és Írország jelentős részének uralkodója nem beszélve számos gyarmatról. Talán hallottatok róla, volt valaha egy Második Világháború. Amikor a németnek annyi olaja nem volt, hogy a harckocsijait tankolni tudja, a királyi légiposta a polgári lakosság küldeményeit átröptette az óceán felett. Nem a brit gazdaság szorul az unióra…

Fórum: Brexit

NyűgösFred